contact

Ne poți trimite un mesaj folosind formularul de contact, sau folosind numerele de telefon!

Formular Contact

Contactează-ne!

Drobeta-Turnu Severin este municipiul de reședință al județului Mehedinți, Oltenia, România, format din localitățile componente Drobeta-Turnu Severin (reședința), Dudașu Schelei, Gura Văii și Schela Cladovei.

Localitatea s-a dezvoltat în apropierea castrului roman Drobeta, devenind dintr-un punct strategic inițial un oraș de răscruce a drumurilor pe uscat și pe apă care duceau la nord și la sud de Dunăre. În timpul Antichității romane, Drobeta a devenit primul centru urban din regiune și al treilea din provincia Dacia, după Sarmizegetusa și Apullum. În timpul lui Hadrian, orașul a fost declarat municipiu (în 121), în momentul în care populația atinsese 14.000 de locuitori. În timpul lui Septimiu Sever a fost ridicat la rangul de colonie (în 193), ceea ce conferea locuitorilor urbei drepturi egale cu cetățenii Romei.

La data de 23 aprilie 1833, a fost întemeiat din nou Turnu Severin, când domnul Alexandru Dimitrie Ghica a emis actul înființării orașului. Planul inițial al orașului a fost gândit de arhitectul Xavier Villacrosse, secundat de inginerul Moritz von Ott, prin grija domnitorului din acel moment, Barbu Știrbei. În anul 1841, capitala județului s-a mutat de la Cerneți la Turnu Severin.

ASOCIATIA DANUBIUS SPORT FESTIVAL – CIF: 45874825

Contul Meu (in implementare)

Contact

Urmareste-ne pe Social Media!

Deschide Chat
1
💬 Ai nevoie de ajutor?
Scan the code
Bună ziua! 👋
Cu ce informații putem să va ajutăm?

Apasa pe "Deschidere Chat", scaneaza codul QR pentru a deschide cu dispozitivul mobil, sau acceseaza pagina Contact.